Hallituksen tulee sietää epämukavuutta

Per Sjödell, Kirsi Komi ja Maija-Liisa Friman

DIF-aamiaisella 3.10.2019 keskusteltiin hallitusten haastavasta tehtävästä tulkita markkinoiden ja taloustilanteen epävarmuuden vaikutusta yhtiön toimintaan. Tilaisuuden järjestelyistä vastasi Alumni Nordic.

Alumni Nordicin perustaja ja toimitusjohtaja Magnus Tegborg toimi moderaattorina paneelikeskustelussa, johon osallistuivat Essityn ja Arvopaperimarkkinayhdistyksen hallitusten jäsen Maija-Liisa Friman, Humana AB:n ja Metsä Boardin hallitusten jäsen sekä Docratesin ja DIFin hallitusten puheenjohtaja Kirsi Komi sekä Per Sjödell, joka toimii useissa hallituksissa sekä Ruotsissa että Suomessa (muiden muassa Nordic Morning Oy, Posti ja Stockmann) ja muissa Pohjoismaissa.

Toimintaympäristön epävarmuus tekee hallitustyöstä epämukavaa, mutta hallituksen on oltava sinut epämukavuuden kanssa. Kuinka hallitus voi hallita epävarmuutta? Keskustelussa nousi esiin muun muassa diversiteetin tärkeys, digitalisaation syvän ymmärryksen tarve, etiikan merkitys, kestävyys kaiken läpäisevänä periaatteena, teknologian tuomat bisnesmahdollisuudet sekä riskienhallinta.

Magnus Tegborg

Epävarmuuden aikoina paras hallitus ei ole all stars -ketju, vaan parhaiten yhteen pelaava, monimuotoinen tiimi. Diversiteetti tukee myös eettisyyttä, joka voi eri kulttuureissa tai eri sukupolville näyttäytyä erilaisena. Hyvä hallituksen puheenjohtaja johtaa tiimiä itsevarmasti mutta nöyrästi; Hän arvostaa ja kuuntelee kaikkien hallituksen jäsenten näkemyksiä ja hallitsee egonsa. Toisten kunnioittaminen koskee totta kai kaikkia hallituksen jäseniä.