Leena Linnainmaa nimitetty DIFin pääsihteeriksi 1.9.2019 alkaen

Leena Linnainmaa

TIEDOTE 27.5.2019

DIFin eli Directors’ Institute Finlandin uudeksi pääsihteeriksi on nimitetty Leena Linnainmaa, joka aloittaa tehtävässään 1.9.2019. Hän toimii tällä hetkellä Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtajana. DIF on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää hyviä hallituskäytäntöjä.

DIFin uudeksi pääsihteeriksi on valittu varatuomari, DIFin jäsen Leena Linnainmaa. Hän on toiminut Keskuskauppakamarissa eri tehtävissä vuodesta 2000 ja viimeiset kahdeksan vuotta varatoimitusjohtajana ja toimitusjohtajan sijaisena. Hän on erityisesti perehtynyt yritysten hyvään hallinnointiin. Ennen siirtymistään Keskuskauppakamariin Linnainmaa toimi yli 10 vuotta pankkisektorilla.

”DIFin pääsihteerinä vuodesta 2012 toiminut Maarit Aarni-Sirviö on kehittänyt yhdistystä merkittävästi, ja jäsenmäärämme on kasvanut yli 730:een. Hänen aikanaan DIF on vakiinnuttanut asemansa hyvän hallitustyön keskeisenä edistäjänä ja hallitustyötä tekevien yhteisenä toiminta-alustana, mistä kiitän häntä lämpimästi”, toteaa DIFin hallituksen puheenjohtaja Kirsi Komi. Maarit Aarni-Sirviö on käytettävissä johdon neuvonantajana vuoden 2019 loppuun asti.

“Ryhdyn tehtävään innostuneena ja motivoituneena. Hyvä hallintotapa on ollut vuodesta 2003 merkittävä ja mieluisa osa tehtäväkenttääni sekä Suomessa että Euroopan tasolla, ja nyt pääsen täysipainoisesti keskittymään sen edistämiseen. Hallitusten tehtävänä on katsoa tulevaisuuteen ja siivittää yrityksiä pitkän aikavälin menestykseen. On hienoa päästä tukemaan jäsenistöämme tässä tärkeässä tehtävässä ja myös tuoda hallitusjäsenten näkökulmaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Menestyvät yritykset ovat hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen peruskivi”, toteaa Linnainmaa.

”Toivotan Leena Linnainmaan tervetulleeksi DIFin johtoon. Tehtävä on tärkeä, sillä hallitusvastuuta kantavien ääni ansaitsee tulla kuulluksi yhteiskunnallisessa keskustelussa. Leena Linnainmaalla on erinomaiset edellytykset vahvistaa DIFin roolia yritysten hallitustyötä tekevien edustajana”, toteaa Kirsi Komi.

DIF – Directors’ Institute Finland on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää hyviä hallituskäytäntöjä. DIF on määritellyt Hyvän hallitustyön kulmakivet. DIF järjestää jäsenilleen erilaisia tapahtumia, hoitaa hallitusjäsenten välitystä, julkaisee Boardview-lehteä ja ylläpitää DIF-tietopankkia edistääkseen jäsenistönsä osaamista hallitustyöskentelystä.

DIF:ssa on yli 730 henkilöjäsentä, jotka toimivat merkittävien yhtiöiden hallituksen jäseninä, ja lisäksi neljä yhteisöjäsentä. DIF toimii kansainvälisesti yhteistyössä ecoDan ja eurooppalaisten sisarjärjestöjen kanssa. Yhdistyksen virallinen nimi on Directors’ Institute Finland Hallitusammattilaiset ry.

Lisätietoja:
Kirsi Komi, puh. 040 500 8514
Leena Linnainmaa, puh. 050 356 1183