Leena Linnainmaa on valittu ecoDan hallituksen puheenjohtajaksi

Euroopan hallitustyötä tekevien henkilöiden yhdistysten kattojärjestö ecoDa (The European Confederation of Directors’ Associations) on valinnut uudeksi hallituksen puheenjohtajakseen Leena Linnainmaan. Yritys- ja markkinalaki- sekä corporate governance -asiantuntijana tunnettu Linnainmaa on toiminut DIFin pääsihteerinä syksystä 2019 lähtien.

”ecoDan puheenjohtajuus on erityisen kiinnostava ja motivoiva tehtävä juuri nyt, kun hallitustyöhön kohdistuu niin monenlaisia paineita, muutoksia ja mahdollisuuksia. Vireillä oleva EU-hanke kestävästä hallinnoinnista (Sustainable Corporate Governance) tulee työllistämään koko puheenjohtajakauden, ja tavoitteena on torjua hallitustyötä hankaloittavaa sääntelyä. Koronapandemia ei helpota asioiden hoitoa, mutta toivottavasti kesän jälkeen päästään palaamaan normaaliin. Työ DIFissä jatkuu entiseen tapaa uuden luottamustoimen ohella”, Linnainmaa toteaa.

“With her profound experience from the business world, I am convinced that Leena Linnainmaa is well equipped to meet these challenges and help companies make sustainability a competitive advantage. I wish her the best of success as ecoDa chair”, kommentoi ecoDa:n hallituksen vetäytyvä puheenjohtaja Jan Wesseldijk.

DIF on ecoDan jäsenorganisaatio ja kattojärjestöön kuuluu kaikkiaan 21 kansallista hallitusjäseniä edustavaa instituuttia.