Onko tiedonjako vastuullisen menestymisen edellytys?

DIF-aamiaisella Helsingin Messukeskuksessa keskusteltiin IBM:n johdolla pilviteknologiasta ja lohkoketjuista.

IBM Suomen toimitusjohtaja Mirva Antila

DIFin jäsenille räätälöidyssä aamiastilaisuudessa käsiteltiin vastuullista liiketoimintaa uusien teknologioiden avulla. IBM Suomen toimitusjohtaja Mirva Antila pohti avauspuheenvuorossaan pilviteknologian käyttöönoton esteitä. Tiedot voivat olla hajallaan, jolloin strategista tietoa ei ole viety pilveen, tai tieto on tuotettu vanhalla teknologialla, joka estää pilvipalveluiden tehokkaan käytön. Ennen pilviteknologiaan siirtymistä on tärkeää selvittää, onko palvelun taustalla avoin lähdekoodi, joka mahdollistaa tiedon sujuvan siirron pilvestä toiseen. Tiukasti lisensoitu palvelu hankaloittaa tarvittaessa tietojen siirtoa.

IBM:n teknologiajohtaja Timo Koskinen

IBM:n teknologiajohtaja Timo Koskinen korosti vastuullisuuden merkitystä uusien teknologioiden hankinnassa. IBM:n Food Trust -ratkaisussa keskitytään viiteen innovaatioon, jotka vaikuttavat elämäämme viiden seuraavan vuoden aikana. Seed-Harvest-Shelf-Table-Trash -ketjussa ruoan tuotannon kaksinkertaistaminen vastuullisesti on mahdollista.

Lohkoketjuteknologian kehityksen myötä välikäsien määrä on vähentyntyt, ja pienet toimijat voivat osallistua joustavasti ruoan tuotantoon. Lohkoketjut mahdollistavat ns. digitaalisen lompakon sekä mikrolainat, ja riskienhallinnan tehostumisen myötä liiketoimintojen rahoitus paranee.

Esa Korvenmaa

Uusien liiketoimintamallien hyödyntäminen ja sen myötä verkostoituminen ja tietojen jako ovatkin tulevaisuudessa avainasemassa, kun arvoketjuun liittyminen on mahdollista luovuttamalla tietoa.

Lopuksi tilaisuudessa käytiin aiheesta vilkasta keskustelua DIFin Senior Advisorin Esa Korvenmaan fasilitoimana.

DIF-aamiaisen jälkeen osa kuulijoista siirtyi kuulemaan päivän muuta antia IBM:n Think Summit -tapahtumaan.