Hallituspodcastin neljäs jakso julkaistu – aiheena hallitustyö ja roolit

 

Vuonna 2022 alkoi hallitusaiheinen podcast-sarja yhteistyössä Leadcastin kanssa. Jaksoissa Maria Wasastjerna ja Essi Weseri keskustelevat kvartaaleittain ajankohtaisista hallitusteemoista kahden vieraan, DIFFuture-osallistujan ja DIF-konkarin, kanssa. Ota podcast kuunteluun – alta löydät tähän mennessä julkaistut jaksot.

 

 

Sarjan neljäs jakso, ”Hallitustyö ja roolit”, on nyt julkaistu. Alla on kuvaus jaksosta, jonka voit ottaa kuunteluun esimerkiksi Spotifystä. Jakso löytyy myös Leadcastin sivuilta.

 

 

4./130. Eeva Ahdekivi ja Pauli Anttila: Hallitustyö ja roolit

”Directors’ Institute Finlandin kanssa tehdyn hallitustyötä koskevan sarjan viimeinen osa on täällä! Vierainamme ovat hallituskonkari Eeva Ahdekivi sekä Solidiumin sijoitusjohtaja Pauli Anttila. Keskustelemme hallitustyöstä ja siihen liittyvistä eri rooleista. Miten hallituksen puheenjohtaja luovii vaikeiden tilanteiden läpi? Onko käynnissä kehitys jo liiankin monimuotoisiin hallituksiin? Entä uudistuvatko hallitukset riittävästi? Eeva ja Pauli kertovat meille myös omien urapolkujensa käännekohdista sekä haastavimmista hetkistä ja jakavat meille elämänsä motot.”

 

 

Sarjan ensimmäisessä jaksossa pureuduttiin hallitustyöhön vastuullisuuden näkökulmasta ja toisen jakson aiheena oli tulevaisuus ja monimuotoisuus. Kolmas jakso käsitteli sparrailevaa hallitusta arvonluojana.

 

1./121. Maija Itkonen ja Ville Voipio: Kukaan ei halua olla kiintiövihreä

”Tässä jaksossa yhteistyössä Directors’ Institute Finlandin kanssa keskustelemme hallitustyöstä ja vastuullisuudesta. Ville Voipio on teknologian ja johtamisen ammattilainen sekä Vaisalan neljännen sukupolven omistaja. Sarjayrittäjä Maija Itkonen on puolestaan siirtynyt nyhtökaurasta johtamaan uutta ruokastartupia, Onego Bio’a. Keskustelemme vastuullisuuden yhteydestä arvoihin, yksilön muutosvoimasta sekä viherpesusta. Miksi vastuullisuus on Villen mielestä höpöhöpöä? Mikä rooli hallituksella on siinä, että vastuullisuus on yrityksen strategiassa ja kulttuurissa? Minkälaista vastuullisuusosaamista hallituksiin tarvitaan? Jakso on ensimmäinen osa neliosaisesta sarjasta yhteistyössä DIF:n kanssa.”

 


2./122. Jussi Herlin ja Saara-Sofia Sirén: Nostetaan kissa pöydälle

”Tässä jaksossa jatkamme hallitustyötä koskevaa neliosaista sarjaa yhteistyössä Directors’ Institute Finlandin kanssa. Aiheena on tulevaisuus ja monimuotoisuus hallituskontekstissa. Vieraanamme on Jussi Herlin ja Saara-Sofia Sirén. Jussi on Koneen hallituksen varapuheenjohtaja ja sukunsa viidennen polven omistaja hissiyhtiössä. Saara-Sofia on puolestaan kansanedustaja ja poliitikko, joka toimii mm. Me-säätiön hallituksessa. Keskustelemme hallitusten koosta ja kokoonpanoista sekä kansainvälisyydestä. Miksi Suomi ei ole hallitustyön mallimaa? Miltä hallitustyön tulisi näyttää tulevaisuudessa? Kysymme myös, minkä neuvon vieraamme antaisivat vanhemmalle itselleen eläkkeen kynnyksellä.”

 

3./126. Jaakko Eskola ja Josefiina Kotilainen: Sparraileva hallitus arvonluojana

”Hallitustyötä koskeva sarja Directors’ Institute Finlandin kanssa jatkuu! Vierainamme ovat Jaakko Eskola, Teknologiateollisuuden puheenjohtaja ja hallitusammattilainen, sekä Josefiina Kotilainen, Startup-säätiön toimitusjohtaja. Keskustelemme arvonluonnista ja strategiasta sekä hallituksen ja johdon rooleista. Miten asettaa strategiatavoitteet? Poikkeavatko käytännöt listayhtiöiden ja startupien välillä? Entä miten huomioida nopeasti muuttuva ympäristö? Puhumme myös Mika Waltarista, strategian hämärtymisestä ja innostumme Jaakon fail fast Friday -konseptista.”