IBM: Kognitiivinen tietojenkäsittely kannattaa ottaa vakavasti

Hallitusten jäsenten tulee ymmärtää, mistä kognitiivisessa tietojenkäsittelyssä on kyse, mitä mahdollisuuksia se luo ja missä vaiheessa kehityksessä tällä hetkellä ollaan menossa. Tästä puhuttiin IBM:n järjestämässä teemakumppanitilaisuudessa Messukeskuksessa keskiviikkona 19.10.2016.

Keskiviikkona 19.10.2016 järjestettiin teemakumppanitilaisuus, jossa aiheena oli kognitiivinen tietojenkäsittely sekä sen vaikutus liiketoimintaan.

Tilaisuudessa pitivät puheenvuorot IBM:n edustajat Juha Teljo, Tuomo Haukkovaara ja Roope Hyöky. Lisäksi DIF:n jäsen Esa Korvenmaa piti kommenttipuheenvuoron.

Kognitiiviset järjestelmät ovat digitalisaation seuraava aalto ja erilaiet hyvinvointi- ja terveysdatapalvelut voivat tuottaa vientimenestyksiä avoimessa ekosysteemeissä.

Hallitusten tulisi ymmärtää, että oppivat ja itsestään kommunikoivat laitteet ovat lähitulevaisuudessa totta ja ottaa tämä kehitys huomioon omassa hallitustyöskentelyssään. Vaikka digitalisaation seurauksena moni perinteinen työ ja bisnes katoaa, sen avulla voidaan myös tuottaa lisäarvoa yrityksille ja luoda uusia liiketoimintamalleja.

Tilaisuus järjestettiin IBM BusinessConnect 2016 -tapahtuman yhteydessä. Siellä oli puhumassa muun muassa kyborgi Neil Harbisson, jonka haastattelun voi lukea esimerkiksi Aamulehdestä.