Jäsenlounaalla: Kasvu vaatii uutta ajattelua

DIF:n marraskuun jäsenlounaalla puhujana oli bisnesenkeli ja kasvusijoittaja Leena Niemistö, joka toimii muun muassa Elisan, Pihlajalinnan ja Suomen Kansallisoopperan ja baletin hallituksissa, joista kahdessa jälkimmäisessä puheenjohtajana. Lisäksi hänellä on lukuisia muita hallituspaikkoja ja sijoituksia kasvuyrityksiin. Niemistö on sijoittajana useissa yrityksissä, jotka keskittyvät terveysteknologiaan, digitaalisiin palveluihin, kestävään kehitykseen ja palvelurobotiikkaan.

Kasvuyrittäjät ovat usein nälkäisiä, fiksuja ja maailmaa nähneitä nuoria yrittäjiä, joilla on intohimo kehittää ja muuttaa olemassa olevaa toimintaa.

He ovat kilpailuhenkisiä, mutta raha on harvoin heidän vahvin draiverinsa. Usein perustajilta puuttuu kuitenkin johtamiskokemusta ja osaamista talouden, rahoituksen, juridiikan, myynnin, markkinoinnin ja henkilöstöjohtamisen alalta.

Nykyisessä markkinatilanteessa kasvu on haastava aihe, joka vaatii uudenlaista ajattelua. Se vaatii vastuun jalkauttamista, kunnollisia ja selviä prosesseja, lainsäädäntöön reagoimista ja hyvää johtamista.

Kasvuyrityksissä hallituksen tulee huomioida ja nähdä mahdollisuudet ennen uhkia, olla riskinottokykyinen, sparraavaa ja osata ohjata johtoa fokusoimaan ja priorisoimaan. Tärkeää on myös, että hallituksessa on laaja-alaista osaamista ja että se uudistuu tarpeeksi usein.

DIF:n jäsenet voivat tutustua tilaisuuden esitysmateriaaleihin kirjauduttuaan jäsensivuille.