DIF vieraili työ- ja elinkeinoministeriössä

DIFin jäsenet vierailivat 14.2.2024 työ- ja elinkeinoministeriössä. Ajankohtaiskatsauksen ministeriön asioista tarjosi kansliapäällikkö Timo Jaatinen. Esillä olivat muun muassa työelämän hankkeet, innovaatiopolitiikka, puhdas siirtymä ja energia sekä ulkomainen työvoima.

Ministeriön tehtäväkentän monipuolisuutta ja laajaa merkitystä kuvaa se, että ministeriössä on viisi ministeriä, työministeri Arto Satonen, elinkeinoministeri Wille Rydman, ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen energiaosaston osalta, sisäministeri Mari Rantanen maahanmuutto ja kotoutuminen -yksikön kotouttamista koskevissa asioissa sekä kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen, jolle kuuluvat kaupunkikehittämistä koskevat asiat alueet ja kasvupalvelut -osastolla.

Timo Jaatinen

Käynnissä on intensiivinen hallitusohjelman täytäntöönpano, jossa keskeistä on hallitusohjelman lähtökohta, että hyvinvointi syntyy työstä.

Ajankohtaiskatsaus herätti osallistujissa vilkkaan keskustelun ja kysymysten tulvan. Jäseniltä onkin tullut palautetta, että tällaisia vierailuja tarvitaan DIFin toiminassa.