DIFFuture-ohjelman kautta hallituspiireihin: ”Mahtava ja avartava kokemus”

 

DIF järjesti ensimmäisen DIFFuture-ohjelmansa vuosina 2022–2023. Ohjelman tarkoitus oli vahvistaa hallitustyöskentelyn monimuotoisuutta ja antaa mahdollisuuksia ja näkyvyyttä sellaisille tulevaisuuden johtajille, jotka eivät vielä ole hallituskonkareita. Ohjelmaan haki iso joukko vahvoja osaajia ja mukaan valikoitui taustoiltaan ja työuriltaan erittäin monimuotoinen osallistujaryhmä, jotka kaikki ovat oman alansa huippujohtajia. Tapaamisten keskustelut olivatkin erittäin poikkitieteellisiä, kun huoneessa oli muun muassa sarjayrittäjää, juristia, liiketoiminta-, transformaatio- ja vastuullisuusjohtajaa eri toimialoilta.

 

 

Kysyimme muutamalta osallistujalta, mitä ohjelmasta jäi käteen ja miksi osallistuminen kannatti?

 

Johanna Grönroos, olet intohimoinen liiketoiminnan kehittäjä, jolle strateginen kestävä kehitys ei suinkaan tarkoita pelkkää raportointia tai heikentyvää kannattavuutta, vaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja kilpailuetua. Mitä jäi päällimmäisenä mieleen ohjelmasta?

“Oman ajatusmallin haastaminen erilaisilla näkemyksillä on ensiarvoisen tärkeää. Avartavat keskustelut ja ohjelmasta saatu monipuolinen verkosto niin hallitusammattilaisten kuin ohjelmaan osallistuneidenkin kanssa ovat monipuolistaneet omaa ajattelua, lisänneet ymmärrystä hallitustyöstä ja vahvistaneet halua päästä mukaan vaikuttamaan yritysten tulevaisuuteen myös hallitustyön muodossa.”

 

Mikael Hautala, mitä olet sarjayrittäjänä ja hallitusaktiivina saanut ohjelmasta?

”Ohjelman yksi merkittävin anti oli keskustelut kokeneiden hallitusammattilaisten kanssa. Näiden dialogien myötä sain arvokkaita oivalluksia hallitustyöskentelyn nyansseista, joita on myös voinut soveltaa startup-ympäristöön. Lisäksi DIFFuture tarjosi ainutlaatuisen verkostoitumismahdollisuuden. Luodut yhteydet eivät ole ainoastaan arvokkaita nyt, vaan luovat pohjan tuleville yhteistyömahdollisuuksille tulevaisuudessa.”

 

Peter Sjöberg, olet erittäin kokenut finanssialalla. Olet toiminut viimeksi Santander Suomen toimitusjohtajana ja vuoden vaihteessa aloitat Nordea-ryhmän konsernihallinnossa johtajana (EVP, Head of Group CEO Office) sekä konsernipääjohtajan neuvontajana. Mikä sinulle on ollut suurin oivallus?

”Kolme asiaa tulee ensimmäisenä mieleen: ohjelma tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia uutta, jakaa omaa osaamista sekä verkostoitua hallitustyötä laajasti tekevien hallitusammattilaisten kanssa. Tämä kehitysmatka jatkuu DIFin jäsenenä.”

 

Susanna Varsanpää, Metsä Tissuen VP Sales, sinulla on myynnin lisäksi pitkän linjan kokemus myös brändien rakentamisesta ja markkinoinnista. Mikä sinulle oli mieleenpainuvinta?

Sen lisäksi, että ohjelma hyvin laaja-alaisesti tutustutti hallitustyön keskeisiin ja ajankohtaisiin teemoihin, tarjosi se myös loistavat puitteet verkostoitumiselle. Itselleni kenties mieleenpainuvinta olivat juuri useat antoisat keskustelut DIFin jäsenistön raudanlujien hallitusammattilaisten kanssa, sekä workshopeissa että tapahtumien ja illallisten merkeissä. Lisäksi DIFFuture-ryhmämme osoittautui olevan upea joukko ammattilaisia, heihin oli ilo tutustua!”

 

Josefiina Kotilainen, olet Suomen Startup-säätiön toimitusjohtaja. Miksi kehottaisit startup- tai scaleup -osaajaa hakemaan mukaan?

”Uskon, että on aina hyödyllistä hakea ajatuksia oman kuplan ulkopuolelta. Ohjelman osallistujat katsovat kaikki maailmaa eri näkökulmista ja keskustelut osallistujien kesken ovat olleet erittäin mielenkiintoisia. Kasvuyrityskentän osaaja voi mielestäni saada erittäin paljon ohjelmalta.”

 

Henrietta Haavisto, joka on urallaan ollut viemässä käytäntöön usean tunnetun suomalaisen yrityksen liiketoiminnan ja toimintamallien muutoshankkeita, haki mukaan ohjelmaan laajentaakseen ymmärrystään hallituksen dialogista ja roolista muutostilanteissa.

“Ohjelma on antanut erinomaisen katsauksen hallitustyöskentelyyn ja vaatimuksiin. Selkeästi suomalaisissa hallituksissa voisi vielä lisätä asiakas- ja ihmisymmärryksen merkitystä arvonluonnin mahdollistajina etenkin transformaatioinvestointien suunnitteluvaiheessa. On ollut mahtava sparrailla näistä teemoista niin hallitusammattilaisten kuin muiden ohjelmaan osallistuneiden kanssa.”

 

Haku DIFFuture II -ohjelmaan on auki 23.10.2023 saakka! Katso lisätiedot ja hae mukaan tästä.

 

Kirjoittajat:

Henrietta Haavisto ja Johanna Grönroos