DIFin vuosiseminaari – Mikä ohjaa kansainvälisiä sijoittajia?

DIF-vuosiseminaari pidettiin Musiikkitalossa 16.5.2019. Tilaisuus järjestettiin yhdessä PwC:n kanssa. Vuosiseminaarissa käsiteltiin DIF:n toisen vuosineljänneksen teemaa Hallitus ja sijoittajat.

DIFin ja PwC:n yhteisen seminaarin otsikossa kysyttiin: ”Mikä ohjaa kansainvälisiä sijoittajia?” Vastausta tähän haettiin markkinapaikan, pääomasijoittajan ja institutionaalisen sijoittajan näkökulmista, kun esityksen pitivät Tukholman pörssin ja Nasdaq Nordicin toimitusjohtaja Lauri Rosenhdahl, EQT Partnersin Suomen maajohtaja Vesa Koskinen sekä Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula. Kaikissa esityksissä tuli esiin vastuullisuuden korostuminen sijoituspäätöksissä.

Seminaarin kieli vaihtui englanniksi, kun estradille astui Karina A. Litvack, Enin hallituksen jäsen. Hän esitti ratkaisuja siihen, kuinka hallitus voi ottaa vahvan, proaktiivisen ja vaikuttavan roolin ilmastonmuutoksen torjunnassa. Litvack kävi läpi World Economic Forumin hallituksille suunnatut kahdeksan ilmastohallinnoinnin periaatetta. Periaatteisiin voi tutustua tarkemmin WEF:in raportissa.

Viimeisenä oli vuorossa paneelikeskustelu, jonka aiheena oli sijoittajien tulevaisuuden ajurit. Tero Ojanperän modeoimaan paneelin osallituivat Juha Laaksonen, Karina A. Litvack, Lauri Rosenhdahl ja Nordean analyytikko Pasi Väisänen.

Seminaarin juonsivat PwC:n partnerit Mirva Laaksonen ja Markku Katajisto. Tilaisuuden päätteeksi nautittiin musiikista, buffet-pöydän antimista ja vapaasta seurustelusta Musiikkitalon ravintolassa.

Oheisessa videossa tunnelmia tilaisuudesta:

Vuosiseminaarin esitysmateriaalit ovat DIFin jäsenten ladattavissa ohessa (edellyttää kirjautumisen).