DIF-webinaari: Miten varmistetaan jatkuvuus toimitusjohtajan vaihtuessa?

DIF-webinaarien sarja jatkui torstaina 11. kesäkuuta asiantuntijakumppani MPS-Yhtiöiden kanssa. DIFin vuoden toinen teema Hallitus ja osaaminen & seuraajasuunnittelu on saanut MPS:n avulla hyvin laajan ja omakohtaisen näkökulman, jonka käsittelemistä jatkettiin tunnin pituisessa verkkoseminaarissa.

MPS-Yhtiöiden Marcus Herold ja Elina Koskela sekä DIFin pääsihteeri Leena Linnainmaa avasivat torstaisen aamuwebinaarin iloisissa tunnelmissa.

Case MPS-Yhtiöt on seuraajasuunnitteluteeman ytimessä. MPS-Yhtiöiden perustaja Marcus Herold vetäytyi toimitusjohtajan roolista hallituksen puheenjohtajaksi tämän vuoden helmikuussa lähes 45 vuoden jälkeen. Heroldin seuraajana konsernin uutena toimitusjohtajana aloitti Elina Koskela, ja he kertoivat webinaarissa avoimesti uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessista ja luottamussuhteensa rakentamisesta.

MPS on strategisten henkilöstöratkaisujen kansainvälinen asiantuntijayritys, joten omakohtainen tarina seuraajasuunnittelusta on varsin osuva, minkä ohella Koskela ja Herold kannustivat yrityksiä avoimesti myös sisäiseen rekrytointiin.

Vilkkaan keskustelun ohessa TJ-HPJ-pari jakoi vinkkejä ja kokemuksiaan, miten yhtiön liiketoiminnan ja arvopohjan jatkuvuus varmistetaan johdon vaihtuessa. Samalla he peilailivat vuosikymmenten kokemuksella näkemyksiä seuraajarekrytoinnin keskeisistä onnistumisen edellytyksistä sekä vaaran paikoista. Samalla on hyvä pohtia, miten omistajien tahto, yrityksen arvopohja ja valittu strategia sekä uuden toimitusjohtajan tukeminen onnistuvat samanaikaisesti. Entä toteutuvatko valintakriteerit ja muut tehtävän edellyttämät ominaisuudet? Seuraajaprosessi ei myöskään aina ole nopea läpihuutojuttu. Esimerkiksi MPS:n kohdalla sen voidaan laskea kestäneen kaikkiaan viisi vuotta.

 

Tilaisuuden videotallenne ja esitysmateriaali löytyvät DIFin jäsensivuilta (vaatii kirjautumisen).

Tuoreessa Boardview-lehdessä on myös Elina Koskelan kirjoittama asiantuntija-artikkeli MPS:n toimitusjohtajan seuraajaprosessista.