Uuden puheenjohtajan tervehdys

Haluan esittää kiitokset DIFin jäsenistölle luottamuksesta aloittaessani yhdistyksen puheenjohtajana.

Olemme kaikki toimineet jo yli vuoden ympäristössä, joka on koetellut liiketoimintojamme, yhtiöidemme henkilökuntaa sekä meitä hallitusammattilaisia omissa tehtävissämme. Vaikeiden päätösten ja sopeutumisen keskellä on syntynyt myös uusia liikeideoita, henkilöstö on tottunut hyvinkin tehokkaaseen etätyöskentelyyn ja yhtiöiden hallitukset ovat pystyneet hoitamaan tehtävänsä, vaikka kaikki jäsenet eivät olisi koskaan toisiaan fyysisesti tavanneetkaan.

Etätyöskentely tulee jatkumaan, osa hallitusten kokouksista säilynee ”Teamsissä” ja yhtiökokouksetkin voivat jatkua osittain hybrideinä. On kuitenkin tärkeää, että yhtiön johto ja hallitus pyrkivät aktiivisesti löytämään liiketoiminnan ja henkilöstön kannalta parhaat toimintamallit.

Myös DIFin toiminta on poikennut normaalista. Tilaisuudet on pidetty muutaman hybridin ohella etänä, ja olemme kaivanneet mahdollisuutta tavata kollegojamme. Silti jäsenistömme on ollut tyytyväinen toimintatapaamme. Tulevaisuudessa näemme varmasti laajemman kirjon erilaisia tilaisuuksia. Pandemiatilanne näyttäisi paranevan merkittävästi ja toivottavasti pääsemme pian tapaamaan toisiamme. Joulukuussa 2021 haluaisimme yhdessä nostaa lasin 20 vuotta täyttävälle yhdistyksellemme!

Ympärillämme on epävarma geopoliittinen ja taloudellinen tilanne, kyberriskit kasvavat digitalisaation edetessä ja perinteiset kilpailurakenteet murenevat nopeasti.

Tämän vuoden toisena teemana on Hallitus ja kasvu. Miten me yhtiöidemme hallituksina pystymme luomaan kasvun edellytyksiä olemalla aktiivisia, muutoksia ennakoivia ja luomalla uusia toimintamalleja? Pandemian seurauksena olemme saaneet oppitunnin, miten nopeasti toimintaympäristömme voi muuttua, kuinka vakavasti liiketoimintaamme liittyviä riskejä pitää kartoittaa sekä kuinka radikaalisti voimme joutua sopeuttamaan toimintaamme. Tarve tälle ketteryydelle ei vähene.

Ympärillämme on epävarma geopoliittinen ja taloudellinen tilanne, kyberriskit kasvavat digitalisaation edetessä ja perinteiset kilpailurakenteet murenevat nopeasti. Lisäksi kannamme huolta kestävästä kehityksestä ja ilmastonmuutoksesta. Nämä luovat painetta listayhtiöiden hallituksille, niiden jäsenille ja toimintamalleille. Uskon, että DIF voi osaltaan auttaa näiden valmiuksien luomisessa.

EcoDa on Euroopan hallitustyötä tekevien henkilöiden kattojärjestö. DIFin pääsihteeri Leena Linnainmaa valittiin maaliskuussa ecoDan puheenjohtajaksi, joten jatkamme tätäkin kautta listayhtiöiden hallitustyön kehittämistä ja niitä koskevaan sääntelyyn vaikuttamista.

Toimintamme on tuettava kaikenkokoisissa yhtiöissä toimivia hallituksen jäseniä.

Yhdistyksen täytyy kehittyä jatkuvasti. Toimintamme on tuettava kaikenkokoisissa yhtiöissä toimivia hallituksen jäseniä. Erikoisosaamiseen perustuvan kohdentamisen ohella meidän täytyy auttaa ja innostaa myös nuorempia hallitusammattilaisia.

Uskon, että tuleva vuosi on erittäin mielenkiintoinen palatessamme kohti normaalimpia aikoja – jos sellaisia enää on!

 

Helsingissä toukokuussa 2021
Kim Ignatius
DIFin hallituksen puheenjohtaja

Tilaa ilmoitukset
Ilmoita kun
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments