Tero Ojanperä: Henkilöstö tulee valmistaa muutokseen

DIF:n huhtikuun jäsenlounaalla 4.4.2017 oli puhumassa Tero Ojanperä.

DIF:n toisen vuosineljänneksen teema on Hallitus ja  henkilöstö, ja puhujana oli DIF:n jäsen, Vision+ -rahaston johtaja ja managing partner Tero Ojanperä. Hänen esityksensä aihe oli Hallitus ja uusien liiketoimintamallien vaikutus henkilöstöön.

Tilaisuudessa keskusteltiin muun muassa alustatalouden merkityksestä, yrityskulttuureista ja uusien ideoiden kehittämisestä liiketoiminnaksi.

Ojanperä kertoi myös kokemuksistaan Nokiassa ja kertoi, miten henkilöstöä valmistettiin muutokseen. Olennaista hallitustyössä onkin varautua seuraavaan isoon muutokseen tai ainakin tiedostaa se. Uusia toimijoita tulee eri teollisuuden aloille yllättävistäkin suunnista, silloin paitsi johdon myös henkilöstön on oltava varautuneita ja osata tehdä uudella tavalla.

Tilaisuudessa painotettiin asiakaskokemuksen merkitystä tulevaisuudessa sekä sen vaikutusta työmarkkinoiden rakenteeseen. Jo nyt on mahdollista työllistää erilaisten palvelujen kautta huippuosaajia ympäri maailmaa. Tekoäly tuo vielä oman ripauksensa työmarkkinoiden murrokseen, kun myös asiantuntijatöitä voidaan korvata.