Ainomaija Haarla voitti Vuoden 2016 bisnesenkeli-exit -palkinnon

Finnish Business Angels Network:in (FiBAN ry) hallitus jakaa vuosittain “Vuoden Bisnesenkeli-Exit” -palkinnon, jonka saajaksi tänä vuonna on valittu DIF:n jäsen Ainomaija Haarla. Haarla oli ensimmäisiä sijoittajia Gold&Green Foods Ltd:issä, “Nyhtökaura-startupissa”, josta Paulig osti enemmistöosuuden viime vuonna.

Ainomaija Haarla on toiminut useissa suomalaisissa suuryrityksissä, sekä opettanut Aalto Yliopistolla yrittäjyyttä. Haarla teki ensimmäiset startup-sijoituksensa vuonna 2013 jo huomiota saaneisiin yrityksiin mm. Samuji ja TribeStudios.
Vuoden bisnesenkeli-exit palkinto myönnetään Haarlan menestyksekkäästä irtautumisesta Gold&Green Foods Ltd -yrityksestä, johon hän sijoitti vuonna 2015. Haarlalla oli tärkeä rooli tukea Maija Itkosen Nyhtökaura-yrityksen alkutaivalta.
Haarla on toimialan asiantuntija ja hän toimi Itkosen sparraajana tarjoten alkupääomaa toiminnan käynnistämiseen.

”Haarla on esimerkillisen konkreettisesti auttanut kasvuyrityksiä, sekä sijoittajan roolissa, että jakamalla kokemuksiaan startup-yritysten hallitustyöskentelystä. Sijoitus ja irtautuminen Gold & Green -yrityksestä on toiminut hienona esimerkkinä bisnesenkelien tärkeästä roolista tukemassa pienen yrityksen disruptiivisia tavoitteita ja kykyä reagoida nopean kasvun vaatimuksiin.”
Torsti Tenhunen, FiBANin hallituksen puheenjohtaja sanoo.

​Bisnesenkelit ovat yksityishenkilöitä, jotka sijoittavat henkilökohtaista varallisuuttaan korkean kasvupotentiaalin startuppeihin. Yleensä vastineeksi he saavat osuuden kohdeyrityksen osakekannasta.
Lue koko juttu FiBANin sivuilta.