Listayhtiöiden hallinnointikoodi uudistuu – DIF-Tietopankkiaamiaisen antia

Parhaillaan tekeillä oleva Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin uudistus, lisääntyvä sääntely Brysselin suunnalta sekä pohjoismainen hallitustyöskentelymalli olivat aiheina tiistaina 9.6.2015 Roschierilla järjestetyllä DIF-Tietopankkiaamiaisella.

Lisäksi tilaisuudessa käytiin lyhyesti läpi eri maiden hallintomallien eroavaisuuksia sekä keskusteltiin sääntelyn merkityksestä ja sen soveltamisesta eri yhtiöissä. Roschierin osakas, asianajaja Manne Airaksinen esitteli myös vuoden vaihteessa julkaistun kirjan The Nordic Corporate Governance Model (toim. Per Lekvall), joka syntyi yhteispohjoismaisen projektin tuloksena. DIF oli aktiivisesti mukana hankkeessa. Kirjan verkkoversion voi ladata täältä.

Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin uudistus on herättänyt runsaasti kysymyksiä ja keskustelua. DIF:n policy-valiokunnan jäsen Kaarina Ståhlberg valotti kuulijoille uuden hallinnointikoodin valmistelun tilannetta Arvopaperimarkkinayhdistyksen seminaariesityksen pohjalta. Uuden hallinnointikoodin luonnos julkaistaan kesäkuun aikana. Myös DIF:n jäsenillä on mahdollisuus esittää lausuntoja ja näkemyksiä valmisteilla olevasta uudesta hallinnointikoodista joko suoraan tai yhdistyksemme Policy-valiokunnan kautta. Kommentointiaika kestää elokuun loppuun, ja uusi hallinnointikoodi on tarkoitus saattaa voimaan keväällä 2016.

Arvopaperimarkkinayhdistyksen Hallinnointikoodin uudistaminen -seminaarin esitysmateriaali on luettavissa täältä (vaatii kirjautumisen jäsensivuille).

DIF-Tietopankkiaamiainen-Roschier-09-06-2015