Muuttaako metaversumi kaiken?

DIF-aamiaisella 27.4.2022 keskusteltiin Accenture Suomen toimitusjohtajan Tomas Nyströmin johdolla metaversumista, uuden digitaalisen muutoksen aallosta, jonka myötä toimintamme ja vuorovaikutuksemme muotoutuvat uudella tavalla.

Metaversumi nousi keskiöön, kun Accenture tuotti teknologiatrendejä luotaavan Technology Vision 2022 -tutkimuksensa. Metaversumi on erilaisia teknologioita yhdistävä jatkumo, jossa fyysinen ja virtuaalinen todellisuus nivoutuvat saumattomasti yhteen. Se määrittelee uudelleen, miten työskentelemme, toimimme ja olemme vuorovaikutuksessa.

Metaversumin arvioidaan rakentuvan seuraavan kymmenen vuoden aikana, ja jollain tavalla se tulee koskettamaan kaikkea liiketoimintaa. Metaversumi tulee muovaamaan asiakassuhteita, työnteon tapoja, tuotteita, jakelutapoja ja toimintamalleja. Yksi esimerkki metaversumin sovellutuksesta on tehtaan virtuaalinen kaksonen, jonka avulla tehtaan toimintaa voi tehostaa simuloimalla erilaisia kehitysvaihtoehtoja.

Kuluttajan näkökulmasta metaversumi on paikka, jossa on muita ihmisiä ja jossa voi omistaa digitaalisia asioita, joita voi käyttää tai kantaa koko metaversumissa. Eli henkilö voi ostaa avatarilleen esimerkiksi mittatilauspuvun, mennä se päällään oopperaan ja osallistua seuraavana aamuna työpaikan virtuaalipalaveriin.

Lisätietoa metaversumista ja Technology Vision 2022 -tutkimuksesta löytyy Accenturen verkkosivuilta>

Tilaisuuden esitysmateriaali on DIFin jäsenten ladattavissa ohessa (edellyttää kirjautumisen).