Hallituspodcastissa Kaj Hagros ja Eeva Raita: Hyvä tunnelma, hyvä hallitus?

 

Podcast-jaksoissa DIFFuture-ohjelman osallistuja sekä DIFin jäsen keskustelevat ajankohtaisista hallitusteemoista. Podcast toteutetaan yhteistyössä Leadcastin kanssa.

 

 

Vuoden 2023 toinen jakso on nyt julkaistu. Voit ottaa jakson kuunteluun esimerkiksi Spotifysta, ja se löytyy myös Leadcastin sivuilta.

 

2./138. Kaj Hagros ja Eeva Raita: Hyvä tunnelma, hyvä hallitus?

”Tässä jaksossa vierainamme ovat hallitusammattilainen Kaj Hagros sekä Futuricen strategian ja kulttuurin johtaja Eeva Raita. Keskustelemme hallitustyöstä muuttuvassa maailmassa sekä reaaliaikaisen yhteydenpidon ja tunnelman merkityksestä. Miten luodaan hyvä tunnelma? Minkälainen on hyvä hallitus? Kaj ja Eeva jakavat myös ajatuksiaan ryhmäajattelun vaaroista sekä skenaariotyön hyödyistä ja haitoista.”

 

 

Alle on koottu kaikki tähän mennessä julkaistut hallituspodcast-jaksot kuvauksineen.

 

2023

 

1./134. Philip Aminoff ja Henrietta Haavisto: Kylmä vesi opettaa

”Suosittu hallitustyötä koskeva yhteistyö DIF:n kanssa jatkuu tänäkin vuonna. Tässä jaksossa vierainamme ovat hallituskonkari Philip Aminoff ja Wärtsilän Henrietta Haavisto. Mitä osaamista tulevaisuuden hallitustyöskentelyssä tarvitaan? Mitkä ovat onnistumisen edellytykset kriisitilanteissa? Keskustelemme myös hallitusten vaihtuvuudesta sekä roolista yritysten maineenhallinnassa. Kuka on yrityksen chief reputation officer? Vieraamme kertovat myös omien urapolkujensa käännekohdista ja yhtyvät siihen, että kylmään veteen hyppääminen opettaa.”

 

2022

 

Vuonna 2022 julkaistun neliosaisen sarjan ensimmäisessä jaksossa pureuduttiin hallitustyöhön vastuullisuuden näkökulmasta ja toisen jakson aiheena oli tulevaisuus ja monimuotoisuus. Kolmas jakso käsitteli sparrailevaa hallitusta arvonluojana, ja neljäs jakso pureutui hallitustyöhön ja rooleihin.

 

1./121. Maija Itkonen ja Ville Voipio: Kukaan ei halua olla kiintiövihreä

”Tässä jaksossa yhteistyössä Directors’ Institute Finlandin kanssa keskustelemme hallitustyöstä ja vastuullisuudesta. Ville Voipio on teknologian ja johtamisen ammattilainen sekä Vaisalan neljännen sukupolven omistaja. Sarjayrittäjä Maija Itkonen on puolestaan siirtynyt nyhtökaurasta johtamaan uutta ruokastartupia, Onego Bio’a. Keskustelemme vastuullisuuden yhteydestä arvoihin, yksilön muutosvoimasta sekä viherpesusta. Miksi vastuullisuus on Villen mielestä höpöhöpöä? Mikä rooli hallituksella on siinä, että vastuullisuus on yrityksen strategiassa ja kulttuurissa? Minkälaista vastuullisuusosaamista hallituksiin tarvitaan? Jakso on ensimmäinen osa neliosaisesta sarjasta yhteistyössä DIF:n kanssa.”


2./122. Jussi Herlin ja Saara-Sofia Sirén: Nostetaan kissa pöydälle

”Tässä jaksossa jatkamme hallitustyötä koskevaa neliosaista sarjaa yhteistyössä Directors’ Institute Finlandin kanssa. Aiheena on tulevaisuus ja monimuotoisuus hallituskontekstissa. Vieraanamme on Jussi Herlin ja Saara-Sofia Sirén. Jussi on Koneen hallituksen varapuheenjohtaja ja sukunsa viidennen polven omistaja hissiyhtiössä. Saara-Sofia on puolestaan kansanedustaja ja poliitikko, joka toimii mm. Me-säätiön hallituksessa. Keskustelemme hallitusten koosta ja kokoonpanoista sekä kansainvälisyydestä. Miksi Suomi ei ole hallitustyön mallimaa? Miltä hallitustyön tulisi näyttää tulevaisuudessa? Kysymme myös, minkä neuvon vieraamme antaisivat vanhemmalle itselleen eläkkeen kynnyksellä.”

 

3./126. Jaakko Eskola ja Josefiina Kotilainen: Sparraileva hallitus arvonluojana

”Hallitustyötä koskeva sarja Directors’ Institute Finlandin kanssa jatkuu! Vierainamme ovat Jaakko Eskola, Teknologiateollisuuden puheenjohtaja ja hallitusammattilainen, sekä Josefiina Kotilainen, Startup-säätiön toimitusjohtaja. Keskustelemme arvonluonnista ja strategiasta sekä hallituksen ja johdon rooleista. Miten asettaa strategiatavoitteet? Poikkeavatko käytännöt listayhtiöiden ja startupien välillä? Entä miten huomioida nopeasti muuttuva ympäristö? Puhumme myös Mika Waltarista, strategian hämärtymisestä ja innostumme Jaakon fail fast Friday -konseptista.”

 

4./130. Eeva Ahdekivi ja Pauli Anttila: Hallitustyö ja roolit

”Directors’ Institute Finlandin kanssa tehdyn hallitustyötä koskevan sarjan viimeinen osa on täällä! Vierainamme ovat hallituskonkari Eeva Ahdekivi sekä Solidiumin sijoitusjohtaja Pauli Anttila. Keskustelemme hallitustyöstä ja siihen liittyvistä eri rooleista. Miten hallituksen puheenjohtaja luovii vaikeiden tilanteiden läpi? Onko käynnissä kehitys jo liiankin monimuotoisiin hallituksiin? Entä uudistuvatko hallitukset riittävästi? Eeva ja Pauli kertovat meille myös omien urapolkujensa käännekohdista sekä haastavimmista hetkistä ja jakavat meille elämänsä motot.”