SOTE tulee, Terveystalo on valmis

Terveydenhuoltomarkkinan murros on täynnä mahdollisuuksia. Terveystalon matkasta muuttuvalla toimialalla kertoi toimitusjohtaja Yrjö Närhinen.

Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen.

Marraskuun jäsenlounas pureutui terveydenhuoltoalan murrokseen Terveystalon toimitusjohtajan Yrjö Närhisen johdolla. Muutosta ajavat SOTE-uudistuksen lisäksi digitalisaatio sekä väestörakenteen ja asiakastarpeen muutos.

Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen näkee muutokset mahdollisuuksina. SOTE muuttaa markkinarakenteen, väestön ikääntyminen lisää terveyspalveluiden kysyntää ja digitaaliset työkalut mahdollistavat ennaltaehkäisevän hoidon.

Tuli SOTE:a tai ei, terveyspalvelumarkkina kasvaa noin viiden prosentin vuosivauhtia. Terveystalolle SOTE-uudistus merkitsee edellytyksiä kasvaa ja toimia tehokkaana palveluntuottajana kuluttaja-asiakkaille.

”Tärkeintä on nyt, että SOTE toteutuu”, Närhinen totesi.

SOTE-uudistuksen peruuntuminen voisi Närhisen mukaan merkitä jopa yhä syvempää eriarvoistumista, kun vain työterveyshuollon piirissä olevat ja vakuutuksen ottaneet kansalaiset nauttisivat yksityisistä terveydenhuoltopalveluista.

Digitalisaatio muuttaa terveydenhuollon toimintalogiikkaa: Se muun muassa voimaannuttaa asiakkaan ja antaa tälle laajemmat mahdollisuudet osallistua hoitoon sekä mahdollistaa datan hyödyntämisen sairauksien ennaltaehkäisyssä ja tarjoaa lääkäreille tehokkaat työkalut työsuorituksen parantamiseen.

Närhisen esitys kirvoitti monia kysymyksiä niin tietosuojasta, kilpailutilanteesta kuin hallituksen roolista Terveystalon muutoksessa.

”Hallituksen rooli on ollut todella iso, ja se on ollut innostunut kehittämään”, Närhinen kiitteli.