Pyrkimys monimuotoisuuteen näkyy eurooppalaisissa hallituskokoonpanoissa

Heidrick & Struggles on julkaissut Board Monitor 2021 -katsauksensa, joka kartoittaa hallituskokoonpanojen kehitystä ympäri maailman. Eurooppaa koskeva raportti kokoaa tiedot 14 maasta, Suomi mukaan lukien.

Raportoidut luvut koskevat vuonna 2020 pörssiyhtiöiden hallituksiin nimitettyjä uusia, ulkopuolisia (non-executive) jäseniä.

Merkittävä osa (59 %) hallituspaikoista täytettiin jäsenillä, joilla on jo aiempaa hallituskokemusta. Toimitusjohtajakokemusta oli kolmanneksella nimitetyistä. Vastuullisuusosaajien osuus uusista hallitusjäsenistä nousi edellisvuoden 10 prosentista 15 prosenttiin.

Hallituspaikat jakautuivat lähes tasan miehille (52 %) ja naisille (48 %). Hallitusjäsenten keskimääräinen ikä on alhaisin Norjassa (52 vuotta) ja korkein Portugalissa (60 vuotta). 40 prosenttiin uusista hallituspaikoista valittiin ulkomaalainen, mutta suurin osa valituista oli muiden Euroopan maiden kansalaisia. Hallituskokoonpanot siis monimuotoistuvat ainakin sukupuolten tasa-arvon näkökulmasta, mutta vielä on varaa parantaa ainakin iän ja etnisen alkuperän suhteen.

Lue lisää: Board Monitor Europe 2021