Danske Bankin asiantuntijat: Yritysrahoitukselle on yhä monia vaihtoehtoja

Danske Bankin isännöimällä Tietopankki-aamiaisella tiistaina 2.2. keskusteltiin yritysrahoituksesta hallituksen jäsenen näkökulmasta. Puheenvuoroja Directors’ Institute of Finlandin jäsenille pitivät Danske Bankin asiantuntijat Petri Siponen, Jari Polojärvi, Kim Forsström ja Juha Mustonen.

Hallituksen tehtävänä on muun muassa pohtia, onko yrityksen rahoitusrakenne turvattu ja mikä on oman ja ulkopuolisen _MG_2452pääoman suhde. Hallituksen kannattaa olla myös selvillä omistajarakenteesta ja pitää huoli, ettei rahoitus ole liikaa yhden rahoittajan varassa.

Todettiin myös, että pankistakin saa edelleen rahaa ja lainaa, vaikka yritysten rahoitusmuodot ovat muuttuneet ja esimerkiksi hybridilainat yleistyneet.

Danske Bankin asiantuntijat kertoivat tilaisuudessa esimerkkien kautta, kuinka joukkovelkakirjamarkkinoita ja osakemarkkinoita voi hyödyntää ja millaisen prosessin siihen lähteminen vaatii. Esimerkkeinä toimivat muun muassa MyllynParas ja ST1. Listausprosessissa tärkeää on muun muassa uskottava sijoittajatarina, joka hallituksen jäsenen kannattaa osata ns. hissipuheena.

Directors’ Institute of Finlandin kommenttipuheenvuoron piti rahoitusalueen Senior Advisor Markku Pohjola. Pohjola korosti hallituksen harkintakykyä ja muistutti varautumaan aikaan, jolloin korot jälleen nousevat.

DIF:n jäsenet voivat tutustua esitysmateriaaliin täällä.