DIF-sparraus: Ketään ei voi viestiä hengiltä

Lauri Ratian vetämä DIF-sparraus hallitustyöstä kriisiyhtiössä uusittiin 20.2.2024 jälleen uudelle ryhmälle. Sparrauksessa pieni ryhmä keskustelee luottamuksellisesti hallitustyön eri alueista.

DIFin pääsihteerin Leena Linnainmaan moderoiman tilaisuuden ohjelma rakennettiin osanottajien ennakkokysymysten pohjalta. Sparrauksessa käsiteltiin monipuolisesti kriisiyhtiöiden hallitustyötä. Erityisesti viestinnän merkitystä painotettiin. Ketään ei voi viestiä hengiltä, kiteytti Lauri Ratia hallituksen toiminnan viestinnän suhteen. Sparrauksessa keskusteltiin vilkkaasti myös kriisin merkeistä, hallituksen kokoonpanosta ja dynamiikasta kriisiyhtiöissä, hallitustyön järjestämisestä, puheenjohtajan roolista, toimitusjohtajan tukemisesta ja avainhenkilöiden sitouttamisesta.

Tilaisuuteen olisi ollut osallistujia jonoksi asti, ja Lauri Ratia on lupautunut jatkamaan sparrausta. DIF järjestää pienryhmäkeskusteluja muistakin aiheista. Myös jotkut DIFin kumppanit ovat lupautuneet järjestämään sparraustilaisuuksia. Jäseniltä toivotaan ehdotuksia käsiteltäviksi aiheiksi ja keskustelun vetäjiksi.