DIF:n jäsen Janne Martola mentorina Slushissa – Rahoitus kiinnosti startup-yrittäjiä

Slush Founders' Day 2018 järjestettiin Korjaamolla. Kuva: Slush Media

DIF:n jäsen Janne Martola osallistui Slushin Founders’ Day -tapahtumaan pyöreän pöydän keskustelun vetäjänä. Founders’ Day on Slushin oheistapahtuma, jossa startup-yrittäjät kohtaavat kokoontumalla keskustelemaan kokemuksistaan ja oppimaan toisiltaan. Keskusteluja vetävät kokeneemmat liike-elämän ammattilaiset. Tänä vuonna Founders’ Day järjestettiin Korjaamolla 3.12.2018.

DIF:n jäseniä on ollut mukana aikaisempinakin vuosina Slushin Founders’ Dayssa, jonne kutsu tuli tänäkin vuonna vetämään keskusteluja. Martolalla on pääomasijoitus- ja taloushallintotausta, jonka pohjalta hänellä on paljon annettavaa startup-yrittäjille. Martolan vetämän keskustelun otsikoksi oli määritelty Fundraising, Finance and Board Work, mutta keskustelijoiden kiinnostuksen mukaan keskityttiin lähinnä rahoitukseen.

”Yrittäjien tarinat olivat fantastisia ja kaikki keskustelijat olivat innostuneita omasta ja toisen tekemisestä”, Martola kertoo.

Innostusta oli ilmassa jopa niin paljon, että Martolan oli ohjattava keskustelua takaisin itse asiaan. Kolmen vartin keskustelun aikana saatiin kuitenkin käytyä läpi muun muassa rahoituksen suunnittelua strategian pohjalta ja rahoitustarpeen kartoitusta pidemmälle aikavälille. Martola kannusti yrittäjiä lähestymään rohkeasti sijoittajia, sillä heidän kanssaan keskustelemalla oppii tuntemaan sijoittajien huolenaiheet, näkökulmat ja erilaiset profiilit.

Martola osallistui nyt ensimmäisen kerran Slushin Founders’ Day -tapahtumaan. Osallistuminen oli helppoa hyvien ohjeiden ja järjestelyjen ansiosta.

”Kiva tapahtuma ja hyvä tilaisuus päästä tapaamaan kansainvälisiä yrittäjiä”, Martola luonnehti kokemusta.