Kehity johtajana ja hallitustekijänä: Tunne vahvuutesi, tiedosta heikkoutesi

 

Korn Ferryn DIFFuture-tilaisuus 24.4. pidettiin aiheesta, kuinka kehittyä paremmaksi johtajaksi ja hallituksen jäseneksi. Tilaisuuden avasi Teemu Tiainen, joka kertoi Korn Ferryn palvelutarjoomasta. Osallistujat saivat tehdä ennen tilaisuutta arvioinnin, ja ryhmän tuloksia peilattiin tilaisuudessa Olli Anttilan avaamaan, Korn Ferryn laajaan aineistoon pohjautuvaan ”self-disruptive leader” -menestysprofiiliin. Tätä ammatillista menestysprofiilia tarkasteltiin käyttäytymisen, luonteenpiirteiden ja motivaation kannalta relevanttien aspektien kautta.

 

Laajan aineiston pohjalta luotu menestysprofiili vastaa muuttuvassa maailmassa erinomaisesti suoriutuvan johtajan profiilia, jota voidaan tarkastella viiden eri päädimension kautta (ADAPT-malli). Nämä ulottuvuudet ovat: anticipate (luo selkeyttä monimutkaisessa ympäristössä); drive (energisoi ihmisiä ja luo positiivista ympäristöä), accelerate (johtaa tiedon virtaa, iteratiivinen näkökulma), partner (yhdistelee resursseja) ja trust (varmistaa sitoutumisen ja rakentaa suhteita).

 

Tilaisuus oli DIFFuture-tyylille uskollisesti erittäin vuorovaikutteinen. Keskustelujen aiheet polveilivat muun muassa seuraaviin teemoihin: startup-ympäristö, hallitustekijäprofiili (versus johtajaprofiili) sekä monimuotoisuus (kuinka valmiita ollaan ottamaan vastaan ihmisiä ja mahdollistamaan siirtyvyys toisilta aloilta ja esimerkiksi yksityisen ja julkisen sektorin välillä; kuinka avoimia ollaan oikeasti erilaisille urapolkutaustoille; kuinka varmistetaan huipputiimit, mikäli ei altisteta itseämme ihmisille oman toimialan ulkopuolelta).

 

Lopuksi kuvattiin vanhaa/nykyistä maailmaa ja ajattelumalleja – ja uutta maailmaa ja sen vaatimaa mielenmaisemaa (mindset).

 

Mitä paremmin tunnet itsesi, tunnistat vahvuutesi ja tiedostat heikkoutesi, sitä paremmin pystyt myös kehittymään johtajana ja hallitustekijänä.