Näe kasvun paikat

Kun on tarpeeksi nälkä, et kävele mahdollisuuksien ohi. Huomaat varmasti houkuttelevan ravintolan kadun kulmassa ja leipomon tuoksun. Täydellä vatsalla ruoka ei sen sijaan maistu.

 

Sama on kasvun kanssa. Jos on kasvun nälkä, huomaat kyllä mahdollisuudet. Kasvunnälkäisenä hallitusjäsenenä et tarjoile taskunlämpimiä vastauksia, vaan haluat ajatella ahkerammin, viedä ongelmanratkaisua uusille urille ja olla avoin moninaisuudelle.

 

Hallitustyössä ja johtamisessa kriisitilanteet ovat tiukan fokuksen aikaa.

Kuulimme DIFin Case Stockmann -tapahtumassa, kuinka päivän ensimmäinen ja viimeinen ajatus oli kassavirrassa. Mitä voisimme oppia tästä tyynempiin aikoihin?

 

Muuttuva toimintaympäristö ja lisääntyvät vaatimukset, informaatiotulva ja epävarmuudet haastavat meitä jatkuvasti. Ymmärrys ja näkemys kokonaisuudesta ovat yhä tärkeämpiä. Yksityiskohtien sijaan on nähtävä, miten asiat linkittyvät toisiinsa ja millä painoarvolla niitä tulisi huomioida omassa liiketoiminnassa. Uusiin haasteisiin ei voi käydä käsiksi vanhoilla kysymyksillä ja vastauksilla.

 

Kasvu on asenne, ja kasvu on valinta. Kasvu, kehittyminen ja muutos parempaan eivät tapahdu ilmaiseksi, ja kasvu on harvoin lineaarista. Vaaditaan ponnistelua, uskoa ja kärsivällisyyttä. Kipeimmät pohjakosketukset ja kiperimmät aallonpohjat mittaavat päätöksentekijöiden todellisen osaamisen ja asenteen sekä liiketoiminnan kunnon ja elinkyvyn.

 

Numeroiden lisäksi kasvua tarvitaan matkalla isompiin saappaisiin, kestävämpään toimintaan, parempaan vuorovaikutukseen ja merkityksellisempiin arvoihin.

Yrityksen kasvun paikat ovat nimittäin mahdollisuuksia kasvaa myös ihmisenä.

 

Kasvu ei tapahdu tyhjiössä. Se, kuinka paljon janoamme olla huomenna piirun verran parempia kuin tänään, heijastelee ympäristöön. Voimme olla edistämässä kasvun asennetta – tai johtaa esimerkillä päinvastaiseen. Mitä sinä teet tänään auttaaksesi yhdessä kasvamista ja huomisen hallitustyötä?

 

Kasvu ja kehittyminen ovat teemamme, jotka ovat inspiroineet niin toisen vuosipuoliskon tapahtumia kuin Boardview-artikkeleita. DIF tarjoilee laajan kattauksen kasvun paikkoja, vertaisoppimista ja verkostoitumismahdollisuuksia myös ensi vuoden tapahtumissa. Mitä aktiivisemmin otat oivalluksia talteen tilaisuuksissa, sitä varmemmin ne myös siirtyvät käytäntöön.

 

Näin viestintäpestini päättyessä haluan kiittää työtovereitani, Leenaa ja Maijaa, sekä DIFin vanhaa ja uutta hallitusta mutkattomasta yhteistyöstä sekä kumppaneitamme ja jäseniämme mukavista kohtaamisista. Toivotan kaikille lukijoillemme kasvun nälkää uudelle vuodelle – tavataan tapahtumissa myös jatkossa!

 

 

Kirjoitus on julkaistu Boardview 2/2023 -lehdessä Toimituspäälliköltä-kirjoituksena.