Tajunnanvirtaa koronakriisin keskeltä – osa 2

Viime numeron otsikkoa mukaillen, tässä sitä edelleen ollaan. Koronan kakkosvaihe jyllää ja talouden näkymät ovat sumeat. Sukujoulu on peruttu, pikkujouluista puhumattakaan. Yrityksillä menee huonosti, joillakin katastrofaalisesti. Mutta on niitäkin, joihin kriisi ei ole vaikuttanut negatiivisesti sekä niitä, jotka ovat löytäneet vallitsevista olosuhteista uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Näistä onnistumisista ja menestystarinoista puhutaan aivan liian vähän.

Välillä ahdistaa, eikä huvittaisi enää osallistua yhteenkään Teamsiin. Mutta ei auta. Nyt jos koskaan hallituksen tulisi omalla rakentavalla toiminnallaan ja esimerkillään valaa yhtiöön, etenkin sen johtoon uskoa ja valoa. Mitäs jos kysyisimme useammin, miten voisimme parhaiten auttaa toimitusjohtajaa? Mitä apua hän eniten kaipaa juuri nyt? Siihen saa myös vastata, että ”kiitos, työrauhaa keskittyä olennaiseen”.

Kun maailma ympärillä pyörii, yrityksen menestystä ei edistä, jos hallituksen jäsenten sukat pyörivät jaloissa.

Kun maailma ympärillä pyörii, yrityksen menestystä ei edistä, jos hallituksen jäsenten sukat pyörivät jaloissa. Olenkin päättänyt, että vaikka kuinka ottaisi päähän osallistua taas yhteen etäkokoukseen, en anna sen näkyä. Yritän olla positiivinen, rakentava ja eteenpäin katsova. Ennen pitkää tämä on ohi, ja tässä välissä keskitytään olennaiseen ja pidetään fiilis mahdollisimman korkealla. Kuitenkin vaikeita ja kipeitä päätöksiä pitää tehdä vastuullisesti silloin, kun niitä on tehtävä.

Mitä positiivista Sinulle tai edustamallesi yritykselle on tapahtunut koronakriisin myötä? Itse olen kokenut muutamassa yrityksessä valtavan digiloikan, jollaisesta aiemmin vain haaveilimme. Nyt se onkin kestävästi totta. Myös kokousrutiineja on muutettu. Yhdessä yrityksessä päätimme viime maaliskuusta lähtien pitää tunnin numerokokouksen etänä kerran kuussa. Näin pysymme kartalla reaaliaikaisesti, mutta vastaavasti meille jää paljon enemmän aikaa eteenpäin katsovaan keskusteluun varsinaisissa hallituksen kokouksissa.

Jaetaan myös DIFin sisällä yhdessä kokemuksia, miten parhaiten kehittää hallitustyötä vastaamaan kriisiajan olosuhteita.

Käytäntö jää pysyväksi, vaikka emme enää olekaan kriisinhallintamoodissa. Kannustankin hallituksia rohkeasti miettimään, miten parhaiten kehittää omia toimivia käytäntöjä. Jaetaan myös DIFin sisällä yhdessä kokemuksia, miten parhaiten kehittää hallitustyötä vastaamaan kriisiajan olosuhteita. Parhaimmillaan monet niistä voivat luoda pohjaa paremmalle hallitustyölle tulevaisuudessa.

Jouluna on aika rauhoittua ja laittaa villasukat jalkaan. Turnauskestävyyttä vaaditaan vielä, mutta kevättä kohti mentäessä valoa näkyy tunnelin päässä. Kiitos, kun olette osallistuneet aktiivisesti DIFin toimintaan webinaareissa, ja kiitos kumppaneillemme korkealaatuisesta sisällöstä. Vielä tämä iloksi muuttuu.

Mukavaa joulua ja hyvää uutta vuotta 2021.

 

Kirjoitus on Boardview 2/2020 -lehden vakiokolumni yhdistyksen puheenjohtajalta.

Tilaa ilmoitukset
Ilmoita kun
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments