DIF 20 vuotta – juhlan tunnelmia

20-vuotias Directors’ Institute Finland – Hallitusammattilaiset ry juhli seminaarin ja illallisen merkeissä Pörssitalolla 2.12.2021.

Juhlaseminaarin teemana oli Vastuullinen tulevaisuus. Seminaarissa puhuivat Sampo-konsernin toimitusjohtaja ja Nordean hallituksen puheenjohtaja Torbjörn Magnusson, Gigantin toimitusjohtaja Laura Tarkka ja professori, monitoimija Anssi Vanjoki.

DIFin hallituksen puheenjohtaja Kim Ignatius avasi seminaarin ja päästi ensimmäisenä ääneen Torbjörn Magnussonin, jonka puheenvuoro käsitteli hallituksen toimintaa kriisin aikana ja kriiseihin varautumista erityisesti arvonluonnin näkökulmasta.

Laura Tarkka puhui asiakas- ja työntekijäkokemuksesta, ja kuinka hallituksen tulisi niitä johtaa. Asiakas- ja työntekijäkokemus eivät ole sama asia, mutta niillä on yhteys toisiinsa. Työntekijäkokemus vaikuttaa asiakaskokemukseen. Työntekijäkokemuksen taustalla taas on yrityskulttuuri, jonka ytimessä on kokemus työn merkityksellisyydestä.

Väkevässä puheenvuorossaan Anssi Vanjoki kehotti yrityksiä ja niiden hallituksia vaikuttamaan yhteiskuntaan ja toimintaympäristöönsä. Hyvinvointimme perustuu yritystoiminnalle, johon kohdistuu valtavasti intohimoja eri suunnilta. Sääntely lisääntyy, yritysten luomaa arvoa verotetaan useassa vaiheessa. E, S ja G ovat nyt kaikkien huulilla, eikä väärinkäytöksiä ole sosiaalisen median aikakaudella mahdollista salata. Siksi yritysten on pyrittävä läpinäkyvyyteen, joka on ennen kaikkea hallituksen vastuulla.

Samaan aikaan on meneillään ihmiskunnan eksistentiaalinen kriisi; luontokato on oikeasti otettava vakavasti. Kun ihmiskunnan tulevaisuus on vaakalaudalla, sääntely on paikallaan. Näin edelläkävijäyritykset tietävät markkinoiden pelisäännöt ja osaavat toimia niiden mukaisesti luoden samalla arvoa.

Seminaarin päätteeksi pääsihteeri Leena Linnainmaa julkisti DIFin 20-vuotisjuhlaprojektin, DIFFuture-ohjelman. Maksuttomaan ohjelmaan haetaan osallistujiksi tulevaisuuden osaajia, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään hallitustyötä ja itseään. Haku on auki nyt.

Ilta jatkui maljannoston, illallisen ja elävän musiikin merkeissä. Illan juonsivat DIFin jäsenet Ia Adlercreutz ja Jussi Herlin. Juhlafanfaarin soitti 11-vuotias trumpetisti Eino Hollmén. Ruokailun lomassa kuultiin popkanteletar Ida Elinaa ja illan päätteeksi tunnelmoitiin jazzin merkeissä, kun lauteille asteli Suomen Orkesteri – New York Horns.