DIFFuture käynnistyi vastuullisuusteeman parissa

Kaisa Hietala johti keskustelua vastuullisuudesta.

DIFin 20-vuotisjuhlavuoden projekti DIFFuture käynnistyi 23.3.2022 asianajotoimisto Hannes Snellmanilla pidetyssä avaustilaisuudessa. DIFFuture-ohjelmaan on valittu 20 osallistujaa, jotka pääsivät nyt ensi kertaa tapaamaan toisiaan.

Toimitusjohtaja Riikka Rannikko avasi tilaisuuden ja kertoi vastuullisuudesta Hannes Snellmanilla. Esimerkiksi henkilöstön rakennetta seurataan tiiviisti. Eri sukupuolet ovat nykyisin varsin hyvin edustettuja, mutta osakaskunta on vielä suhteellisen miehinen. Tuoreeltaan vastuullisuuteen on kuulunut myös se, että toimiston toimeksiantokanta on käyty tarkoin läpi sen suhteen, voiko siihen liittyä jotakin kysymyksenalaista Venäjän sotatilaan liittyen. Löydöksiä ei ollut, mutta harjoitus oli tärkeä.

Boydenin Carita Lahti veti osanottajien tutustumiskierroksen. Tämän jälkeen käytiin erittäin vilkas keskustelu vastuullisuudesta yritystoiminnassa Kaisa Hietalan johdolla. Vaikka useimmat yritysjohtajat pitävät ilmastonmuutosta yrityksen kannalta erittäin tärkeänä asiana, kuitenkaan vielä puolellakaan yrityksistä ei vielä ole sitä koskevia tavoitteita. Kysymys on myös business-osaamisen ja vastuullisuusosaamisen tasapainon löytämisestä. Pohjoismaat ovat yleisesti ottaen asiassa edellä, mutta tehtävää riittää vielä. Ja liiketoimintamahdollisuudet odottavat löytäjäänsä.

Käynnissä ja edessä on iso susformaatio (sustainability + transformaatio). Viime kädessä kaikki yritykset toimivat luonnon ehdoilla. Taustatekijöinä siinä ovat ilmastonmuutos, luonnonvarojen väheneminen ja luontokato. Ihminen ei pysty mallintamaan ekologiaa täydellisesti. Vastuullisuusstrategian sijaan yritysten tulee laatia strategia, jossa vastuullisuus on integroitu kaikkeen yrityksen toimintaan.

Osanottajat saivat myös tehtäväksi pohtia, miten löytää omia merkkipaaluja, joita kohti voi kulkea. Tulevaisuuteen pitää uskaltaa katsoa.

 

DIFFuture-ohjelman tavoitteena on, että osanottajat saavat uutta näkemystä ja osaamista hallitustyöhön sekä muodostavat keskuudestaan pysyvän verkoston. Myös DIFin jäsenet pääsevät verkottumaan ja vaihtamaan ajatuksia uusien osaajien kanssa. DIF odottaa ohjelmalta palautetta ja ideoita hallitustyön ja hallituskokoonpanojen kehittämiseen.