Janne Ruohonen yritysoikeuden professuuriin: ”Yritysten hallitusten asiantuntemusta vahvistettava”

KTT Janne Ruohonen on valittu Tampereen yliopiston yritysoikeuden tenure track -professuuriin, jonka alana ovat erityisesti yritysten hallitustyöskentely ja kuntayhtiöt. Professuuri perustettiin lahjoitusvaroin. Ruohonen aloitti tehtävässä tammikuun alussa.

Lahjoitusprofessuurin rahoittajien näkemyksen mukaan professuurin molemmat teemat ovat käytännön yrityselämän kannalta keskeisiä. Ruohosen tutkimusalueita ovat yhtiöoikeus, kuntayhtiöt ja tilintarkastusoikeus.

– Yritysten hallitustyöskentelyyn kaivataan nykyistä monipuolisempaa asiantuntemusta. Oikeuskäytännössä hallituksen jäsenen vastuu on myös realisoitunut. Silti vastuu voi tulla henkilöille yllätyksenä, Ruohonen linjaa.

Hallitustyöskentelyyn ei voi suhtautua kevyesti. Hallitustyön tulee olla ammattimaista, ja päätöksenteon pitää nojata tietoon. Yritysten osaamista olisikin syytä vahvistaa ulkopuolisella asiantuntemuksella.

– Esimerkiksi perheyhtiöiden ja muiden pk-yritysten hallitusten asiantuntemukseen panostaminen laajentaisi hallituksen osaamista ja auttaisi yhtiöitä saavuttamaan tavoitteensa nykyistä paremmin, Ruohonen sanoo.

Ruohonen on aiemmin työskennellyt yritysoikeuden, erityisesti tilintarkastus- ja yhtiöoikeuden, professorina sekä sitä ennen yritysjuridiikan yliopistonlehtorina.

Lue koko tiedote Tampereen yliopiston sivuilta

Janne Ruohosen yhteystiedot