Kuinka digiturvallisuutta johdetaan strategian avulla?

DIFin kyberturvallisuuden Senior Advisor Tomi Dahlberg puhui Digipoolin webinaarissa strategiajohtamisesta digitaalisuuden turvaamisen perustana.

Digipoolin Strategia22-projektin tavoitteena on tukea yrityksiä huomioimaan liiketoiminnan digitalisaation turvallisuus strategioissaan. Digipooli on yritysten ja viranomaisten yhteistyöhön perustuva luottamusverkosto, joka edistää yhteiskunnan digitaalista turvallisuutta.

Strategia22-projektiin sisältyy kaikkiaan kolme verkkotilaisuutta, joista toinen järjestettiin 11.1.2022 teemalla Digiturvallisen yrityksen strategialla johtaminen. Webinaarin ensimmäisen asiantuntijapuheenvuoron piti DIFin kyberturvallisuuden Senior Advisor Tomi Dahlberg.

Dahlbergin esitys käsitteli strategiajohtamista digitaalisuuden turvaamisen perustana. Digitalisaatio on tullut osaksi kaikkea yritysten toimintaa. Siksi digitalisaatio ja kyberturvallisuus ovat erottamaton osa nykyaikaista liiketoimintastrategiaa.

”Yritysjohto, joka ei ymmärrä tätä, on pian aika suurissa vaikeuksissa”, Dahlberg sanoi.

Kyberturvallisuus on osa digitalisaation johtamista, ja siksi sen tulisi olla hallituksen ja toimivan johdon jokapäiväisen huomion kohteena.

”Ei ole kysymys projektista vaan elintavasta”, Dahlberg painotti.

Webinaarissa esiintyivät lisäksi Anu Laitila Nixulta, Ari Puustinen Atea Finlandilta, Antti Mäkelä, Securitakselta, Harri Koponen Osaka Oy:stä, Tuomo Haukkovaara IBM Finlandlta, Teemu Eronen Wärtsilältä ja Aapo Cederberg Cyberwatch Finlandilta. Moderaattorina toimi Digipoolin Antti Nyqvist.

Webinaarin tallenne on katsottavissa täällä>