Miten navigoida tietomeressä?

Tieto ja sen hallinta olivat aiheena 6.6. järjestetyllä DIF:n ja M-Brainin yhteisellä aamiaisella.

DIF-aamiaisella keskusteltiin tiedosta hallitustyön tukena. M-Brainin teknologiajohtajan Kimmo Valtosen aiheena oli vuorovaikutteinen tekoäly, ja hän kertoikin mieluummin puhuvansa oppimisesta kuin tekoälystä. Tekoälyn kehittäminen edellyttää suurta määrää opetusdataa, ja sen tulisi mieluummin tukea ihmisten päätöksiä kuin pyrkiä jäljittelemään ihmisen tapaa ajatella.

Peikko Groupin toimitusjohtajan Topi Paanasen mukaan Peikko Group saa tietoa laajalti koko toimialalta monipuolisen hallituskokoonpanonsa ansiosta. Yhtiön johdon hallitukselle laatima tietopaketti on laaja mutta selkeästi jäsennelty, ja määrämuotoinen informaatio mahdollistaa tiedon mahdollisimman tehokkaan analysoinnin. Kokousten lisäksi myös avoin keskustelukulttuuri sekä säännölliset round table -keskustelut ovat olennainen osa hallituksen ja johdon välistä kommunikaatiota.

Salla Vainio piti DIF:n kommenttipuheenvuoron.

Aamiaisella pohdittiin myös, miksi monet yritykset eivät ole reagoineet muuttuvaan toimintaympäristöön, vaikka tietoa on ollut saatavilla. Heikkojen signaalien havaitseminen ja analysointi  ovat ehdoton edellytys menestymiselle. Tekoäly ja uudet innovaatiot ovat kuitenkin vain välineitä, ja yhtiön menestymisen takeena ovat edelleen ihmiset.

Tilaisuuden esitysmateriaali on DIF:n jäsenten luettavissa tämän artikkelin yhteydessä (edellyttää kirjautumisen).

Tilaisuudesta inspiroituneena DIF:n jäsen Annukka Mickelsson kirjoitti blogitekstin Strategia rakentuu jalostetulle tiedolle.

NoticeOletko jäsen?

Kirjaudu sisään nähdäksesi vain jäsenille tarkoitetut, artikkeliin liittyvät lisämateriaalit.Samalla näet tulevat jäsentilaisuudet, tietopankin sisällön ja jäsenkirjeet.

KIRJAUDU SISÄÄNLUE LISÄÄ JÄSENYYDESTÄ
print linkedin twitter facebook envelope-o

Aiheet: ,