DIF:n verkkosivuja uudistetaan kevään aikana. Merkittävin sivuston käyttäjälle näkyvä muutos tapahtuu etusivulla, jonka rakenne muuttuu. Entisestä poiketen jäsenille kerrotaan esimerkiksi yhdistyksen tapahtumista jo etusivulla.
Samalla verkkosivuista halutaan kehittää entistä vuorovaikutteisemmat. DIF avaa verkkosivuilleen kaksi blogialustaa, jäsenblogin ja kumppaniblogin. Jäsenblogiin saa kirjoittaa kuka tahansa kirjoittamisesta kiinnostunut yhdistyksen jäsen. Jäsenblogilla on kanava, joss yhdistyksen jäsenet voivat vaikuttaa ja käsitellä kiinnostavia aiheita. Kumppaniblogissa yhdistyksen asiantuntijakumppaneilla on puolestaan mahdollisuus käsitellä omien osaamisalueidensa aiheita.
DIF kutsuu jäseniään kirjoittamaan yhdistyksen pian avattavaan jäsenblogiin. Kirjoittaa saa aiheesta kuin aiheesta. Aiempi kirjoituskokemus ei ole edellytys, ja yhdistyksen viestintäsuunnittelija Timo Harjuniemi auttaa tarvittaessa tekstien editoinnissa. Tärkeintä on, että kirjoittajalla on oma ja tuore näkemys johonkin kiinnostavaan aiheeseen! Blogitekstit lähetetään Timolle, joka julkaisee kirjoitukset DIF:n jäsenblogissa. Kirjoituksen yhteydessä julkaistaan mielellään myös kirjoittajan kuva.
Minkälainen oikein on hyvä blogikirjoitus? Hyvässä blogikirjoituksessa kirjoittaja käsittelee yleensä jotain ajankohtaista aihetta. Kirjoittaja esittää aiheesta napakan, perustellun mielipiteen tai näkemyksen. Teksti saa olla persoonallista ja kirjoittajansa näköistä. Hyvä blogiteksti ei ole liian pitkä: ohjepituutena voi pitää 2000-5000 merkkiä. Jos asiaa riittää, saa pidempiäkin tekstejä toki kirjoittaa.
Voit lukea lisää blogikirjoittamisesta alla olevasta oppaasta, joka on laadittu yhdessä DIF:n asiantuntijakumppanin, viestintätoimisto Pohjoisranta Burson-Marstellerin kanssa.
Jos kirjoittaminen DIF:n verkkosivuille kiinnostaa tai mieleen tulee muuta kysyttävää, ota yhteyttä yhdistyksen viestintäsuunnittelijaan Timo Harjuniemeen (, puh: 050 520 58 54).
Lue lisää: Mistä tunnistaa hyvän blogikirjoituksen?