Yrityksen arvo nousuun johtamisen avulla

DIF-aamiaisella pohdittiin, kuinka johtamiskulttuurista muotoillaan organisaation menestystekijä.

Tuomas Syrjänen

VIA Groupin ja DIF:n aamiaistilaisuudessa 27. helmikuuta keskusteltiin yrityksen arvon nostamisesta johtamisen avulla. DIF:n kommenttipuheenvuoron piti Futuricen toimitusjohtaja Tuomas Syrjänen.

Maija Isotalo

VIA Groupin toimitusjohtaja Tero J. Kauppinen ja operational partner Maija Isotalo puhuivat hallitustyöskentelyn muuttuvista vaateista. Haastava toimintaympäristö edellyttää organisaation rakenteen, resurssien, roolien ja kulttuurin muotoilua liiketoiminnan edellytysten mukaisesti. Hallituksen tulee kysyä itseltään, vastaako johtamisen design liiketoiminnan, organisoinnin, strategian käytäntöön viennin ja muutoksen vaatimuksia, ja osaavatko johtajat johtaa. Kauppinen ja Isotalo nostivat lisäksi esiin Wall Streetin menestyjien kokemuksia ja onnistumisia, joista voi lukea lisää Kauppisen blogikirjoituksesta.

Kommenttipuheenvuorossaan Tuomas Syrjänen mainitsi, että toimintamallin tulisi olla linjassa niin johtamisen kuin ympäristön kanssa. Hän nosti lisäksi esiin strategianoidankehän, jossa strategiaa ei voi luoda, koska ei ole tietoa tulevasta, ja ilman strategiaa ei ole suunnitelmaa tulevan varalle. Tähän lääkkeeksi Syrjänen ehdottaa kokeilukulttuuria, jossa eri ideoita kokeilemalla ja epäonnistumistenkin kautta valitaan strategia. Lisäksi hän kehotti miettimään, kykeneekö organisaatio toimimaan kaaoksen ja järjestyksen rajapinnassa, vai jääkö se tutulle ja turvalliselle alueelle.

Tilaisuuden esitysmateriaali on DIF:n jäsenten luettavissa (vaatii kirjautumisen).