DIFFuture-ohjelmassa pohdittiin hallituksen rakentamista

DIFFuture-ohjelman osallistujat kokoontuivat 1.6.2022 pohtimaan, miten rakennetaan hyvä hallitus. Vuorovaikutteisen tilaisuuden vetivät Heidrick & Strugglesin asiantuntijat Merja Eskola ja Matti Takala.

Vilkkaassa ja monipuolisessa keskustelussa pohdittiin muun muassa erilaisten ja erilaisessa vaiheessa olevien yritysten tarpeita hallituskokoonpanon kannalta, hallituksen sisäistä kulttuuria ja dynamiikkaa, seuraajasuunnittelua ja puheenjohtajan roolia. Lisäksi pohdittiin, kuinka uusi hallituksen jäsen löytää paikkansa ja toisaalta hyödyntää erityisasemansa uutena jäsenenä. Todettiin myös, että hallituksen rakentaminen ei voi olla rasti ruutuun -tehtävä, jossa täytetään tietyt osaamis- ja monimuotoisuusvaatimukset, sillä ennen kaikkea hallituksen on kyettävä kriittiseen keskusteluun ja ripeäänkin päätöksentekoon.

Alustusten ja keskustelun jälkeen osallistujat jakaantuivat pienryhmiin tekemään case-tehtäviä, joissa muun muassa analysoitiin ja arvioitiin esimerkkiyritysten hallituskokoonpanoja. DIFFuture-osallistujien lisäksi tilaisuudessa oli mukana muutamia DIFin aktiivijäseniä.

DIFin kyberturvallisuuden Senior Advisor Tomi Dahlberg esittäytyi.

 

Päivän aihe herätti vilkasta keskustelua.

 

Osallistujat jakaantuivat pienryhmiin tekemään case-tehtäviä.

 

Mikael Hautala esitteli ryhmätyön tuloksia.