Howden: Hallituksen jäsenten vastuut kasvavat

Howden järjesti DIF-Tietopankkiaamiaisen 19.1.2017 WTC:ssä. Siellä keskusteltiin riskienhallinnasta, kyberturvavakuutuksista, johdon henkilökohtaisista vakuutuksista ja hallitusjäsenten vastuista.

DIF-Tietopankkiaamiaisen avasi DIF:n jäsen ja Senior Advisor Harri Pynnä ja liiketoimintajohtaja Pasi Heikkinen toivotti DIF:n jäsenet tervetulleiksi.

Howdenin Pertti Lehto esitteli DIF-Tietopankin uuden osan Vakuutukset ja Juho Heikkinen kertoi kybervakuutuksista. Lisäksi Charles Langdale esitteli trendejä hallitusjäsenten omaan henkilökohtaiseen vakuuttamiseen otsikolla Solutions to long term personal liabilities.

Uusi tietosuoja-asetus lisää tilinteko- ja ilmoittamisvelvollisuuksia sekä asettaa rikkomuksista sakkorangaistuksia. Hallitus voi varautua kybebturvauhkiin myös vakuutusten avulla. Tietosuoja-asiat eivät ole pelkästään IT-osaston asioita ja hallituksen tuleekin osata kysyä paitsi toimivalta johdolta myös itseltään oikeita kysymyksiä.

DIF:n jäsenen kommenttipuheenvuoron piti Seppo Ikäheimo. Hallituksen jäsenten vastuiden kasvaessa on entistä tärkeämpää, että hallituksen jäsenillä on relevanttia osaamista ja että he osaavat valvoa ja kysyä oleellisia asioita.

Aiheesta lisää myös tämän linkin takaa.