DIF-teemat auttavat fokusoimaan muutoksiin

Maailman muutos kiihtyy. Yritykset kohtaavat uusia mahdollisuuksia ja riskejä. Miten pysyä mukana?

Hallituksen jäsenen tulisi paitsi tuntea yrityksen arvoketju myös ennakoida liiketoimintaympäristössä tapahtuvat muutokset. Muutoksien taustalla on erilaisten megatrendien, kuten digitalisoitumisen, väestön vanhenemisen, kaupungistumisen, ympäristötietoisuuden, kehittyvien maiden luoman kilpailun sekä vaikeasti ennustettavan politiikan, vaikutukset.

Miten hahmottaa kaikkea ympärillämme tapahtuvaa? DIF-teemat tarjoavat jäsenillemme tarttumapinnan kiihtyvään maailman muutokseen fokusoimalla keskustelua. Tilaisuuksiin osallistumalla ja julkaisuja, kuten blogeja ja verkkoartikkeleita, lukemalla jäsenet voivat seurata ajankohtaisia asioita ja myös kommentoida niitä verkossa. Yhdistyksen hallitus määrittelee joka vuodelle teemat, jotka tänä vuonna ovat:

  • Hallitus ja johto
  • Hallitus ja geopolitiikka
  • Hallitustyön kehittäminen
  • Hallitus ja tekoäly

Hallitustyön kehittäminen on teemana joka vuosi

Aina syksyisin keskustelemme hallitustyön kehittämisestä. Asiaa on tarkasteltu eri lähtökohdista. Viime vuonna äänessä olivat nuoret – tarvitaanko hallituksiin ainakin yksi alle kolmekymmenvuotias?

Tänä vuonna tarkastellaan hallitustyötä pääomasijoittajien näkökulmasta. Tutkimukset osoittavat, että pääomasijoittajien yritykset menestyvät paremmin kuin pörssiyritykset. Viime vuonna London Business Schoolissa hyväksyttiin väitöskirja, jossa tutkittiin pääomasijoittajien omistamien yritysten hallitustyöskentelyä.

Samaa aihetta käsiteltiin syksyn ensimmäisellä kuukausilounaalla. Timo Leinon mukaan pääomasijoittajien menestys perustuu kolmeen K:hon, joita ovat kurinalaisuus, katse pallossa ja kiire.

Hallituksen tulee kehittää toimintaansa ja hallituksen jäsenen omaa osaamistaan. DIF tarjoaa teemojen lisäksi jäsenilleen perustietoa hallitustyöskentelystä. Sitä varten meillä on laaja DIF-Tietopankki verkossa ja lukuisia tilaisuuksia.

Tilaa ilmoitukset
Ilmoita kun
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments