DIF-sparrauksessa hallitustyö kriisiyhtiössä

 

DIF jatkaa uutta tilaisuuskonseptiaan, DIF-sparrausta pienryhmälle hallitustyöskentelyssä kehittymistä varten pilotoinnista saadun erinomaisen palautteen myötä. Viimeisin sparraus pidettiin 12.12.2023 DIFin toimistolla, ja sparraajana oli Lauri Ratia hallitustyöstä kriisiyhtiössä. Sparrauksen aihe ja sparraaja saatiin DIFin jäsentoiveista.

 

 

Tilaisuuden ohjelma rakennettiin osanottajien ennakkokysymysten pohjalta. Sparrauksessa keskusteltiin vilkkaasti kriisin merkeistä, hallituksen kokoonpanosta ja dynamiikasta kriisiyhtiöissä, hallitustyön järjestämisestä, puheenjohtajan roolista, toimitusjohtajan tukemisesta, avainhenkilöiden sitouttamisesta, viestinnästä niin omistajien kuin työntekijöidenkin suuntaan, hallitustyön vaaran paikoista sekä kriisistä ulostulosta. Lopuksi todettiin, että kriisi voi olla myös mahdollisuus.

 

Tilaisuus on saanut osanottajilta erinomaista palautetta, ja osallistujia olisi ollut jonoksi asti. Lauri Ratian uusintasparrauksia järjestetään vuoden 2024 puolella. DIF tulee jatkamaan pienryhmäkeskusteluja muistakin aiheista. Jäseniltä toivotaan ehdotuksia käsiteltäviksi aiheiksi ja toivotuista keskustelun vetäjistä.